Retkipaikka esittäytyy

Fiskars haluaa Suomen ainutlaatuisena juhlavuotena herättää keskustelua monelle suomalaiselle tärkeästä asiasta: mitä luonnossa liikkuminen ja luonnon parissa puuhailu tuo jokaisen suomalaisen arkeen ja juhlaan. Teemme tämän yhdessä suositun Retkipaikka.fi –sivuston kirjoittajien kanssa.

Retkipaikka.fi -sivusto on toiminut vuodesta 2012 lähtien kaikkien ulottuvilla olevan luonnossa liikkumisen, retkeilyn ja luontoelämyksien puolestapuhujana. Koko juhlavuoden 2017 ajan teemme yhteistyötä sivuston kirjoittajien ja asiantuntijoiden kanssa. He kertovat tällä sivustolla omista kokemuksistaan Dagmarin puistossa sanoin ja inspiroivin kuvin sekä tuovat vinkkejä luonnossa liikkumiseen.

Keskustelun aloittajaksi olemme pyytäneet Retkipaikka.fi -sivuston perustajan Antti Huttusen, jonka suhde luontoon heräsi ikään kuin vahvempana kaupunkimiljöössä asumisen aikana.

– Luonto on ollut minulle lapsesta asti osa arkea, mutta ei koskaan arkinen asia. Heräsin tähän muuttaessani kaupunkiin vuosituhannen taitteessa. Kun luonto oli askeleen kauempana, kaipasin sinne aivan uudella tavalla. Samalla havahtui näkemään sen, kuinka etuoikeutettuja olemme, kun saamme nauttia siitä.

 

img_0709      img_0736      img_0786     img_0676

Retkipaikka.fi alkoi tuntumaan luontevalta yhteistyökumppanilta Fiskarsille parin sattuman kautta. Fiskarslaiset tulivat erään palaverin päätteeksi googlaamaan mitä tietoa Suomelle lahjoitettavasta Dagmarin lähteen ympäristöstä löytyy netistä ja ensimmäiseksi hakutulokseksi listautui Retkipaikan Antin kirjoitus otsikolla Keisarinna Dagmarin lähde Raaseporissa. Samoihin aikoihin pyöri YLEn tv-kanavalla Suomen luonnosta kertova ohjelma Metsien kätkemä, jossa Antti oli mukana asiantuntijan ja kokeneen luonnossa liikkujan roolissa. Kävi ilmi, että samainen tuotantoyhtiö (rovaniemeläinen Flatlight Films Oy), joka kuvasi parhaillaan Fiskarsin 360 asteen VR(=Virtual Reality)-luontofilmiä, oli kuvannut Metsien kätkemä tv-sarjan upeine luonto-otoksineen. Kohtalo Retkipaikan ja Fiskarsin kanssa oli ikään kuin sinetöity ja Fiskarsilta otettiin Anttiin yhteyttä.

Fiskars halusi alan asiantuntijan tuovan juhlavuoden aikana tälle sivustolle luonnosta esille asioita, joita kaupunkimiljöössä ei tule ajateltua ja samalla näyttää kuinka helppoa luonnon keskelle on päästä ja mitä kaikkea siellä voi tehdä. Antilla ideoita oli koko vuoden ajalle.

– Juhlavuoden aikana tulemme etsimään 12 erilaista näkökulmaa Dagmarin lähteen alueelle. Käymme lähteellä eri vuodenaikoina, tulemme eri suunnista, tutustumme mm. alueen linnustoon, sieniin ja kasveihin ja tutkimme myös, mistä lähde saa erinomaisen vetensä.

img_0583

Inspiraatiota luonnossa liikkumiseen Suomen juhlavuoden aikana haetaan niin luonnosta, ruoasta kuin muotoilustakin. Eväitä riittää niin perheen pienimmille, kaveriporukoille ja luonnon rauhasta yksin nauttiville.

Tervetuloa mukaan – vietetään juhlavuoden parhaat hetket luonnossa!

Artikkelin kuvat: Riitta Sourander